dimarts, 30 d’octubre del 2012

Prezi

Avui a GTIC em aprés a utilitzar un nou programa per fer presentacions, el Prezi.

Aquí us deixo l'enllaç del Prezi que he  fet sobre els esports de vela:
http://prezi.com/tuihgppcz3s2/esports/

En que consisteix aquest programa?

  • Programa gratuït, encara que si es vol gaudir de més presentacions es pot contractar el Prezi Enjoy.
  • Programa de presentacions per explorar i compartir idees sobre un llenç virtual.
  • Es distingeix per la seva interfície d'usuari amb zoom (permet una visió més allunyada o apropada).
  • Es fa servir com a eina d'intercanvi d'idees, ja sigui de manera estructurada o no.
  • Tot el que vulguem que surti en la nostra presentació (text, imatges, vídeos...) es col·loca sobre el llenç i es poden agrupar als marc.
  • Es poden fer tan presentacions lineals i no lineals
  • Els usuaris poden decidir la grandària que ha de tenir cada element de la seva presentació.
  • En quant a les presentacions lineals els usuaris poden decidir una ruta prescrita.
  • La presentació final es pot veure en un navegador, encara que es pot fer fora del navegador descarregant l'arxiu.

Bibliografia:

dilluns, 22 d’octubre del 2012

Wiki


L’inventor de les wikis, va ser Ward Cunningham el 25 de març del 1995. El nom de Wiki prové del “wiki wiki bus” un autobús llançadora de Honolulu.

Les wikis són textos creats per moltes persones. Són molt democràtiques, ja que tothom hi pot participar; el seu contingut es molt dinàmic, l’informació es pot modificar directament; promou l’escriptura textual; faciliten l’autoria distribuïda, ja que es pot agregar a gent per modificar el document i fer-lo públic; hi ha una gran interacció; patrimoni cultural durable…

http://creoeninternet.com/tag/articulos-de-wikipedia/
La Wiki més famosa de totes es Wikipedia, la qual va ser creada al gener del 2001 per els fundadors de l’enciclopèdia Nupedia, Jimbo Wales i Larry Sanger, van decidir utilitzar una Wiki com a base per al seu projecte d’enciclopèdia. 


Per posar a prova tot el que hem aprés de les wikis, vam crear una, relacionada amb les cançons per als infants. Aquí teniu l’enllaç: http://musicainfants.wikispaces.com/ 

RSS

http://blogs.ua.es/observatoriotic/2011/06/28/%C2%BFtodavia-no-usas-rss/

Gràcies a les RSS podem rebre directament totes aquelles actualitzacions de les nostres pàgines web preferides, totes aquestes actualitzacions les podem rebre a través d’un lector RSS, sense la necessitat d’anar una per una. Per poder rebre aquestes noticies, cal que la pàgina web que ens interessi, dispongui del servei RSS. 

Les RSS tenen molts avantatges: gràcies als Canals RSS, podràs rebre totes les actualitzacions de les teves pàgines web preferides; et pots donar de baixa de qualsevol web; estalvies molt de temps buscant l’informació que més t’interessi, les RSS es troben lliures d’SPAM, ja que no has de donar el teu correu electrónic per poder gaudir de tots els seus avantatges, aixó provoca que no rebis informació no desitjada; la cancel·lació a les subscripcions es ràpida i senzilla; es una eina totalment gratuïta.


Bibliografia:

dijous, 18 d’octubre del 2012

Delicious


Es un servei de gestió d'adreces d'interès a través d'internet. Ens permet guardar totes les adreces que siguin del nostre interés i rebre les actualitzacions. 
Podem classificar les nostres pàgines mitjançant etiquetes, aixó provoca que quan les em de buscar les trobem amb més facilitat. Aquesta llista es pot fer pública.
Es un servei molt fàcil d'utilitzar, per aquesta raó el seu èxit és tan gran, ja que utilitza un llenguatge HTML i un sistema d'URL molt fàcil de compendre. 
Únicament ens hem de crear un compte, modificar el nostre perfil i ja el podem utilitzar. 
http://static.ddmcdn.com/gif/delicious-1.jpg


Bibliografia:

  • Apunts de classe.
  • http://static.ddmcdn.com/gif/delicious-1.jpg
  • http://ca.wikipedia.org/wiki/Delicious

divendres, 12 d’octubre del 2012

Analitzar un bloc educatiu

A GTIC vam llegir el llibre: “Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents”.
http://calaixdesastre-url.blogspot.com.es/2010_09_26_archive.html
En aquest llibre s’explica com podem utilitzar les noves tecnologies a l’aula. Es centra en l’ús del blog, ja que es pot utilitzar tant dintre de l’escola com fora del centre educatiu. 




Ara analitzaré un blog educatiu d’una escola bressol: http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/ 

Aquest bloc és un bloc de centre. Estan diferenciades les diferents classes que té l’escola, d’aquesta manera es molt més fàcil per als pares poder veure el que fan els seus fills a l’aula. Els pares poden comentar totes les fotos i els vídeos que pengen sobre els seus petits.
El bloc està fet per els mestres del centre, és un bloc molt visual, els colors i la lletra estan molt ben escollits ja que facilita la lecturai han moltes fotografies de les activitats que fan i vídeos. Ara, a aquestes alçades del curs, la majoria de les imatges que pengen i els vídeos son de l’adaptació dels infants al centre. 
Les fotografies estan penjades amb el Picassa i els vídeos amb el youtube, tenen una bona qualitat, ja que moltes vegades ens podem trobar davant de diferents blocs en que la qualitat no es gens bona. 
Està escrit en primera persona com si els propis infants fossin els que escriuen totes les entrades. 
El bloc està dissenyat a partir de Xtecblog, és un bloc molt senzill i fàcil de fer servir. 
Conté una RSS per si et vols subscriure al bloc i d'aquesta manera rebre directament totes les actualitzacions que es fan sense entrar-hi cada dia. 


Bibliografia:

  •   Balagué Puxan, F., & Zayas, F. (2008). Usos educatius dels blogs : Recursos, orientacions i  
                                    experiències per a docents Barcelona: Editorial UOC.
  • http://blocs.xtec.cat/
  • Apunts



dilluns, 1 d’octubre del 2012

Les Webquests

Edu3.cat

Gràcies a aquest vídeo, podem tenir una certa idea del que són les webquest.

Les webquests es una herramenta que forma part d’un procés d’aprenentatge guiat, en la qual, els recursos que utilitza provenen d’Internet. Aquest tipus de treball promou l’utilització d’habilitats cognitives, el treball en equip…
Es van desenvolupar a l'any 1995 per Bernie Dodge i Tom March a l'universitat Estatal de San Diego. Actualment està tenint un gran desenvolupament a Europa i Amèrica del Sud. 

Les possibilitats educatives que se li poden donar son moltes, com per exemple: utilitzar Internet de manera didàctica, els alumnes es tornen més autónoms, aporten responsabilitats a l'hora de treballar en grup i que cada alumne s'encarregui d'una part. molt senzilles d'utilitzar...


Bibliografia: